Partner na úrovni – skutočná európska zoznamka a omnoho viac

Časová os Affinitas - skutočnej európskej zoznamky

Redakcia Partner na úrovni, Júl 2015

Online zoznamovanie ešte pred pár rokmi čelilo nedôvere a skepse. Postupne sa z neho však stal globálny fenomén, ktorý jasne preukázal svoje výhody v stále uponáhľanejšej dobe, ktorá nie každému dáva možnosť hľadať si partnera inými spôsobmi. Na stále rastúci dopyť mnohých nezadaných pochopiteľne reagovalo aj množstvo spoločností ponúkajúcich možnosť zoznámenia. Po tom čo bola v roku 2008 založená spoločnosť Affinitas, vznikala skutočne európska zoznamka a zaradila sa k špičke.

História a chronológia spoločnosti

Spoločnosť Affinitas GmbH, ktorá na Slovensku prevádzkuje služby pod názvom Partner na úrovni, bola založená v roku 2008 v Berlíne a patrí k popredným internetovým zoznamkám v Európe.

Úspech, potvrdený veľkým množstvom šťastne zoznámených párov, sa podarilo spoločnosti dosiahnuť vďaka vedeckým metódam, na ktorých je systém založený, a kvalitnému zákazníckemu servisu.

2008: Spoločnosť Affinitas GmbH založená v Berlíne.

2009: Affinitas sa rozširuje do Francúzska, Rakúska, Švajčiarska a Španielska.

2010: eHarmony, jedna z najvýznamnejších zoznamovacích agentúr v USA, sa stáva jedným z najvýznamnejších investorov v spoločnosti. Následne sa Affinitas rozširuje do Poľska, Holandska, Švédska a Talianska.

2011: Affinitas víťazí v Španielsku v prestížnej súťaži „Internetové stránky roku“ a získava tým najvýznamnejšie ocenenie, o ktorom rozhodujú samotní používatelia. Ďalej sa rozširuje do Ruska a Turecka.

2012: Uvedenie Affinitas do Nórska, Belgicka, Českej republiky, Mexika a Čile. Affinitas GmbH taktiež spúšťa online zoznamku SHOPAMAN.

2013: V marci 2013 vstúpila spoločnosť pod názvom Partner na úrovni na trh v Slovenskej republike. Ďalej svoje služby spustila vo Veľkej Británií, Írsku, na Novom Zélande a v Austrálii.

2014: Expanzia do Kanady a Juhoafrickej republiky.

2015: Expanzia do USA. Počet krajín, v ktorých v súčasnosti pôsobí je 26.

Všeobecné informácie:

O tom, že Affinitas je skutočne európska zoznamka a omnoho viac, ako vraví už nadpis tohto článku, vypovedá aj fakt, že má približne 13 miliónov používateľov v 20 krajinách Európy: Slovenská republika, Česká republika, Španielsko, Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko, Francúzsko, Poľsko, Holandsko, Švédsko, Taliansko, Rusko, Nórsko, Belgicko, Fínsko, Dánsko, Maďarsko, Veľká Británia, Írsko. A okrem týchto krajín má zastúpenie aj v Latinskej Amerike: v Mexiku a Čile, v Severnej Amerike: Kanada a taktiež na Novom Zélande a v Austrálii.

Za menej ako rok od vstupu na trh v Španielsku sa firma so svojím portálom stala vedúcou vo svojom odbore. Podľa štúdie Nielsen v roku 2010 je druhým najnavštevovanejším portálom využívajúcim matchmaking (merané podľa počtu unikátnych používateľov) a predčil tak konkurenčné zoznamky ako Meetic, Affinity a be2.

Zoznámte sa so zakladateľmi:

LUKAS BROSSEDER

Lukas BrossederLukas Brosseder vyštudoval obchodnú školu WHU Vallendar v Nemecku a nejakú dobu žil v Argentíne. Po dokončení MBA v Texase (USA) začal svoju kariéru ako strategický poradca v Stern Stewart & Co. V roku 2008 spolu s Davidom Khalilom založil zoznamovací portál eDarling a v roku 2012 zoznamku SHOPAMAN.

DAVID KHALIL

David KhalilPo štúdiu obchodnej administratívy na obchodnej škole WHU Vallendar v Nemecku pracoval David Khalil v rôznych krajinách, napríklad v Mexiku a v Kanade. Do Nemecka sa vrátil aby sa pripojil k Boston Consulting Group so sídlom v Mníchove. Neskôr nastúpil do európskeho tímu firmy Rocket Internet ako investičný manažér. V roku 2008 spolu s Lukasom Brossederom založili zoznamovací posrtál eDarling a v roku 2012 zoznamku SHOPAMAN.

MICHAEL SCHREZENMAIER

Michael SchrezenmaierPo absolvovaní obchodnej školy WHU Vallendar v Nemecku a pobytoch v Rusku a Švédsku najskôr Michael nastúpil v European Founders Fund. Následne strávil niekoľko rokov prácou na rôznych pozíciách pre medzinárodnú spoločnosť poskytujúcu logistické služby. V roku 2012 sa pridal k Affinitas s.r.o., kde najskôr pôsobil ako CFO (Chief Financial Officer – Finančný riaditeľ ) a následne člen vedenia.

Affinitas s.r.o., prevádzkovateľ siete zoznamovacích portálov eDarling a online zoznamky SHOPAMAN, 15. marca 2013 ohlásil, že jeho vedúci tím a pôvodní akcionári odkúpili späť všetky podiely spoločnosti, ktorých držiteľom bola firma eHarmony. Spolu so zmenami vo vlastníctve nastali aj zmeny vedúceho tímu. Christian Vollman, ktorý bol od roku 2009 jedným z investorov a jednateľov spoločnosti opustil svoju pozíciu v top manažmente firmy a vstúpil do trojčlennej dozorcovskej rady. S jedho odchodom sa k vedúcemu tímu pripojil práve Michael Schrezenmaier, ktorý spoločnosť vedie spolu s pôvodnými zakladateľmi Lukasom Brossederom a Davidom Khalilom.

Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte aj stránku o Partner na úrovni na Wikipedii.

Logo pre tlač si môžete stiahnuť tu.

Mohlo by Vás zaujímať aj:

Seriózna zoznamka pre seriózne zoznámenie

Vážny vzťah na Partner na úrovni

Lukas Brosseder – úspešný podnikateľ radí, ako na to v digitálnom svete

Máte otázku k článku? Napíšte nám na [email protected]

Ak máte otázku k členstvu alebo používateľskému kontu, navštívte stránku Zákaznícky servis

1Videá z nakrúcania reklamnej kampane s reálnymi pármi je možné nájsť na Youtube. V nemeckom jazyku pod názvom „EDARLING Making of, a Seven Islands Film Service Production on Gran Canaria“. Vo francúzskom jazyku pod názvom „Making-of de la campagne eDarling 2011 “Real people. Real love”.

Autor: Redakcia Partner Na Úrovni

Tento článok pre Vás pripravila redakcia Partner Na Úrovni.

Viac článkov od Redakcia Partner Na Úrovni